Oddsium EN

Möt Oddsium – Krister Malm

Namn: Krister Malm | Position på Oddsium: VD | Favoritlag: AIK

Krister har under de senaste 20 åren arbetat i spelbranschen, den senare hälften inom online gambling. Värt att nämna är att Krister var med och bidrog till framtagande och utvecklande av konceptet för bland annat Grand Theft Auto, ett av världens mest sålda datorspel genom tiderna.

Inom online gambling har Krister arbetat på ledningspositioner inom marknad respektive affärsutveckling. Krister var ansvarig för lansering av pokern för Ongame under 2005 i UK, något som senare visade sig bli deras mest framgångsrika marknad med en spelartillväxt på över 10 tusen nya spelare per månad.

Kristers sista position innan grundandet av Oddsium var på Sportingbet som skandinavisk chef med primärt fokus på regleringen av den danska marknaden.

“Idén till Oddsium föddes 2008/2009 någon gång då Apple nyligen lanserat AppStore. Jag började relativt omgående fundera på hur spelbolagen skulle kunna komma in i AppStore i och med att Apple inte tillät appar från spelbolag på den tiden. Den grundläggande tidiga tanken var att bygga en app som fungerade som en dedikerad browser för betting med ett enklare grässnitt för alla spelbolag – på så sätt skulle vi kunna kringgå regleringen av spel i AppStore.”

Vidare berättar Krister mer om visionen med Oddsium:

“Visionen är att från grunden förändra spelupplevelsen för slutanvändaren till något mycket roligare och enklare, och att parallellt med detta bli en unik marknadskanal för spelbolagen – att låta Oddsium bli den givna platsen för allt som rör spel på sport helt enkelt. Oddsium skall vara en ledstjärna för nytänkande och tekniskt framåtsträvande i den här annars alldeles för mätta och belåtna branschen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.